Ainekset
- 3 dl (n. 150 g) taateleita
- 3 dl kuumaa kahvia (tai teetä)
- 1 dl öljyä
- 2 dl siirappia
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl neilikkaa
- 0,5 tl maustepippuria
- 0,5 tl suolaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- öljyä ja (korppu)jauhoja vuoan jauhottamiseen
Valmistus
- Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi terävällä veitsellä.
- Sekoita kahvi, öljy, siirappi, kardemumma, neilikka, maustepippuri, suola sekä taatelit. Anna taatelien pehmentyä nesteiden joukossa kymmenisen minuuttia.
- Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Ei haittaa, jos et saa taateleita täysin sileäksi. Jos neste on vielä kuumaa, anna sen viilentyä kylmässä vesihauteessa tai talvella vaikkapa parvekkeella, kunnes se tuntuu viileältä.
- Mittaa taikinan joukkoon puolet vehnäjauhoista ja ruokasooda. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi, mutta vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei muutu sitkoiseksi.
- Rasvaa ja jauhota puolentoista litran vetoinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla, jotta sen pinta ei pala. Kakku on valmis, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa, kun se on irronnut vuoan reunoista ja kun se tuntuu nostettaessa kevyeltä.
- Anna valmiin kakun levätä vuoassa viitisen minuuttia ja kumoa se vasta sitten. Anna kakun jäähtyä täysin ennen sen leikkaamista ja tarjoilua.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi