Voit käyttää pekonia esimerkiksi pastakastikkeissa, hampurilaisen välissä, perunamuusin kanssa kermakastikkeessa tai vaikka lisukkeena brunssilla.
Ainekset
- 4 dl soijahiutaleita
- 5 rkl soijakastiketta
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 4 tl tummaa siirappia
- 3 tl nestemäistä savuaromia (huom! laita vain puolet jos olet epävarma pidätkö nestesavun mausta)
- 2 tl grillimaustetta
- öljyä paistamiseen
Valmistus
- Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, siirappi, grillimauste ja nestemäinen savuaromi yhteen.
- Lisää joukkoon soijahiutaleet ja anna nesteen imeytyä hiutaleisiin.
- Paista hiutaleita runsaassa rasvassa, kunnes ne ovat ruskistuneita.
- Jos haluat, voit jäähdyttää hiutaleet talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois, mutta toimii hyvin rasvaisinakin.