Ainekset
- 1 pkt (300 g) pehmeää eli silken tofua
- 1 dl öljyä
- 2 dl täysruoko- tai valkoista sokeria
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl pikakahvijauhetta
- 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
- 0,5 tl suolaa
- 100 g maidotonta suklaata
- 2 dl puolikarkeita speltti- tai vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
Valmistus
- Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin pala ja öljyä ja jauhota vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Avaa tofupaketti ja valuta siitä vettä pois. Soseuta tofu sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi.
- Sekoita tofun joukkoon öljy, sokeri, kaakaojauhe, pikakahvijauhe, vanilja ja suola.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa ja sekoita sekin taikinan joukkoon.
- Siivilöi taikinan sekaan vielä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita sen pinta.
- Paista esilämmitetyssä uunissa 20 minuuttia. Kakun on tarkoituskin jäädä sisältä hyvin meheväksi.
- Syö heti sellaisenaan tai tarjoile se vaikkapa kaura- tai soijavaniljajäätelön tai kookoskermavaahdon kanssa.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria