Hurjan hyvät seitanpihvit maistuvat grillattuna tai pannulla paistettuna.
Ainekset
- 3,5 dl vehnägluteenijauhoa
- 1 dl kikherne- eli gramjauhoa
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl valkosipulirouhetta
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl täysruokosokeria
- 0,5 tl cayennepippuria
- 0,5 tl kristallisuolaa
- 0,5 tl inkiväärijauhetta
- 2,25 dl vettä
- 0,75 dl öljyä
Keittämiseen vettä sekä kasvisliemijauhetta tai soijakastiketta
Marinadiin mustapippuria, öljyä ja soijakastiketta (tai suolaa)
Valmistus
- Sekoita ensin kuivat aineet.
- Sekoita toisessa kulhossa nesteet ja kaada ne kuivien aineiden joukkoon. Vaivaa kiinteäksi.
- Leikkaa seitan sentin paksuisiksi siivuiksi.
- Keitä siivuja kasvisliemessä tai soijakastikkeella maustetussa vedessä 15 minuuttia. Nosta seitan pois vedestä ja anna sen jäähtyä ja kuivua hetken aikaa. Valmista sinä aikana marinadi sekoittamalla öljyä, mustapippuria ja soijakastiketta.
- Kasta seitanviipaleet marinadiin ja paista kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi.
Lähde
Vegaia 4/2012