Hernerouhepihvit sopivat erinomaisesti vaikka hampurilaisiin.
Ainekset
- 2 dl luomuhernerouhetta
- 2 dl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 pientä luomusipulia
- 2 luomuvalkosipulinkynttä
- 2 tl sinappijauhetta
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl luomumeiramia
- 1,5 tl ruohosipulia
- 1 dl luomuvehnäjauhoja
- Paistamiseen rypsiöljyä
Valmistus
- Turvota hernerouhetta 2 dl:ssa vettä vähintään 15 minuuttia. Murskaa sillä aikaa valkosipuli ja silppua sipuli pieneksi.
- Sekoita hernerouheeseen sipuli, valkosipuli, öljy ja mausteet. Anna maustua 15–30 minuuttia. Sekoita joukkoon vehnäjauho.
- Muotoile pihveiksi ja paista runsaassa öljyssä, kunnes pihvit ovat ruskistuneet kunnolla.
Lähde
Vegaia 4/2012