Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Vadelmainen suklaatryffelikakku

Vadelmainen suklaatryffelikakku

RuokatyyppiJälkiruoat, Kakut
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

  • 4,5 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl öljyä
  • 3 dl soija- tai kauramaitoa
  • 1 tl etikkaa
  • kostutukseen soija- tai kauramaitoa (tilkka rommia)
Tryffelimassa/täyte
  • 100 g kookosrasvaa
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 0,75 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl soija- tai kaurakermaa
  • täytteeksi vadelmia
Suklaakuorrutus
  • 50 g margariinia
  • 150 g tummaa suklaata

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita etikka, öljy ja soijamaito keskenään ja lisää jauhoseokseen. Sekoita vain sen verran kuin tarpeellista. Paista kakku voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoilee reunasta, ja jos tökkää kakkua tulitikulla, niin siihen ei tartu enää taikinaa.
  2. Sulata kookosrasva. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää soijakerma ja sekoita. Sekoita lämmin kookosrasva joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes rasva on jäähtynyt. Seos on valmista kun se on selvästi vaalentunut ja kuohkeutunut.
  3. Sulata margariini kattilassa, nosta levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.
  4. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt soija- tai kauramaidolla, maustettuna tilkalla rommia tai ilman. Odota kunnes kostuke on hyvin imeytynyt ja levitä sitten tryffelimassaa levylle. Ripottele vadelmia tryffelin päälle ja täytä toinen kakkulevy samoin. Nosta kolmas kakkulevy päälle ja kuorruta suklaakuorrutteella.
  5. Kakun voi tarjota heti, mutta kakku on vielä parempaa, jos se vetäytyy jääkaapissa yön yli.