Ainekset
Taikina
- 150 g margariinia
- 1 dl sokeria
- 2 dl soijajauhoja
- 1 dl vettä
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 tl vanilliinisokeria
- 1 sitruuna
Täyte
- 50 g margariinia
- 1 dl fariinisokeria
- 400 g raparperipaloja
Valmistus
-
Sulata rasva täytettä varten tasapohjaisessa kakkuvuoassa tai matalassa padassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja raparperipalat. Hiero margariini ja sokeri vaahdoksi.
-
Sekoita soijajauhot veteen ja kaada seos rasvasokerivaahdon joukkoon.
-
Sekoita loput kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kaada taikina raparperipalojen päälle.
-
Kypsennä uunissa 175 asteen lämpötilassa noin 45 minuutin ajan. Kumoa torttu ja tarjoa se kuumana vaniljajäätelön kanssa tai kylmänä kuuman vaniljakiisselin kanssa. Nauti!