Kakun voi kuorruttaa ja koristella myös kreemillä, jonka maku voi olla mitä vain vaniljasta kaakaoon ja sitruunaan. Kreemin pohjana ovat vegaaninen margariini sekä tomusokeri, jotka vaahdotetaan ja joiden sekaan lisätään muita makua tuovia aineksia. Kreemissä kannattaa käyttää miellyttävän makuista margariinia, jonka rasvapitoisuus on vähintään 70 %. Tätä vähärasvaisemmat margariinit juoksettuvat helposti.
Ainekset
Vaniljakreemi
- 100 g vegaanista margariinia
- 0,75–1 pkt tomusokeria
- tilkka vanilja-aromia, ripaus vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl soija- tai muuta kasvimaitoa
- ylläolevan lisäksi 0,5 dl kaakaojauhetta
- käytä soijamaidon tilalla sitruunamehua
Valmistus
-
Vaahdota margariini. Vatkaa sen joukkoon noin puolet tomusokerista ja vanilja. Lisää soijamaito ja sekoita.
-
Lisää kuorrutteeseen niin paljon tomusokeria, että kuorrute on jämäkkää, mutta silti helposti levittyvää. Vatkaa kreemi kuohkeaksi ja käytä haluamallasi tavalla.
-
Kreemin voi levittää veitsellä kakun tai muffinssin pinnalle tai siitä voi pursottaa niihin koristeita.
Lähde
Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)