Ainekset
Taikina
- 3-4 dl manteleita, cashewpähkinöitä tai muita pähkinöitä (ei maapähkinöitä)
- 1 rkl rypsi- tai manteliöljyä
- 0,5-1 dl taatelisiirappia
- 0,5 tl kardemummaa
- ripaus suolaa
Täyte
- 1-2 omenaa
- 1 banaani
- 1 tl kanelia
Päälle
- 1-2 omenaa viipaloituna
- kanelia maun mukaan
Valmistus
- Hienonna pähkinät monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella hienoksi jauheeksi.
- Sekoita joukkoon loput pohjan aineista siten, että saat palloksi pyöriteltävissä olevan taikinan.
- Painele taikina piirakkavuoan, ison lautasen tai leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle pyöryläksi.
- Hienonna täytteen ainekset soseeksi. Levitä täyte piiraspohjan päälle.
- Koristele pinta viipaloiduilla omenilla. Sirottele päälle kanelia.
Lähde
Vegaia 2/2011