Ainekset
Torttupohja
- 4 dl manteleita
- 0,5 dl taatelisiirappia
- ripaus suolaa
Täyte
- 2 soseutettua banaania
- tuoreita mansikoita tai pakastettuja kotimaisia mansikoita (ulkomaiset pitää kiehauttaa)
Kuorrute
- 4 dl cashewkermaa
Koristelu
- mansikoita
Valmistus
- Hienonna mantelit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi.
- Lisää joukkoon taatelisiirappi ja suola. Hienonna edelleen tai sekoita käsin.
- Painele taikina piirakkavuoan, ison lautasen tai leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle pyöryläksi.
- Levitä pohjan päälle banaanisose ja puolet mansikoista.
- Levitä varovasti täytteen päälle cashewkerma.
- Koristele kokonaisilla tai viipaloiduilla mansikoilla.
Lähde
Vegaia 2/2011