Ainekset
- 1 dl hillosipuleita
- 1 rasia tai n. 3 dl silputtuja sieniä (herkku-, shiitake- tai metsäsieniä)
- 250 g seitania
- Marmitea tai soijakastiketta
- 1–2 dl vettä tai 1 prk soijakermaa
- 1–2 rkl vehnä- tai maissijauhoja
- tuoretta persiljaa
- ruokaöljyä paistamiseen
Valmistus
- Paista sipuleita pannulla hetki. Lisää pilkotut sienet. Lisää seitan. Lisää nestettä niin, että saat riittävästi kastiketta.
- Suurusta kastike jauhoilla (siivilöi jauhot joukkoon, niin ne eivät paakkuunnu.) Lisää Marmite tai soijakastike.
- Voit maustaa kastiketta mielesi mukaan erilaisilla yrteillä. Silppua valmiin kastikkeen pinnalle runsaasti tuoretta persiljaa.
Lähde
Mia Kunnaskari ja Hanna-Leena Ylinen (Vegaia 1/2011)