Tuhdit grillivartaat kesän karkeloihin. Ja miksei ympäri vuodenkin!
Ainekset
Tomaattinen seitan
- 4 dl vehnägluteenijauhoja
- 0,5 dl korppujauhoja
- 3 rkl jauhettua paprikaa
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl jauhettua chiliä tai cayennenpippuria
- 1 tl suolaa
- 2 prk tomaattipyreetä
- 6 rkl rypsiöljyä
- 2 dl vettä
- rypsiöljyä seitanin paistamiseen
- grillattavaksi sopivia kasviksia kuten paprikaa, kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä sopivan kokoisiksi paloiksi leikattuina
- varrastikkuja
Valmistus
- Seitanin valmistus: Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää kulhoon tomaattipyree, öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on kimmoisa. Leikkaa taikina noin 8 samankokoiseen palaan ja keitä noin 15 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja leikkaa hieman jäähtyneet seitanpalat pienemmiksi palasiksi.
- Paista seitanpalasia reilussa rypsiöljyssä muutama minuutti.
- Vartaita varten pujota seitanpalat ja kasvikset vuorotellen varrastikkuihin. Grillaa välillä käännellen.
- Voit tarjoilla tomaattista seitania myös illanistujaisissa suupaloina tai pääruokana esimerkiksi valkosipuliperunoiden kera.
Lähde
Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)