Perinteikkäät lihapullat voi helposti ja herkullisesti tehdä myös soijarouheesta.
Ainekset
- 1 pieni tai puolikas sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 kiinteämaltoinen peruna
- 2,5 dl tummaa soijarouhetta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kaura- tai soijakermaa
- 2 rkl kuivattua persiljaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 1,5 rkl perunajauhoja
- 2 tl paprikamaustetta
- 1 tl murustettuja viherpippureita
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus
-
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä.
-
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna pyörykkätaikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.
-
Muotoile taikinasta uunipellille pyöryköitä.
-
Paista pyörykät pannulla reilussa rypsiöljyssä.
-
Tarjoile pyörykät perunamuusin ja kermakastikkeen kera.
Lähde
Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)