Ainekset
- 2 dl kikhernejauhoa
- 2 dl vettä
- ripaus leivinjauhetta
- 500 g vihanneksia pieneksi pilkottuna tai raastettuna (esimerkiksi sipuli, kaali ja porkkana)
- suolaa
- 1 rkl tulista curryjauhetta
- öljyä uppopaistamiseen
Valmistus
- Vatkaa kikihernejauho, leivinjauhe, curryjauhe ja vesi löysäksi taikinaksi.
- Lisää joukkoon vihannekset.
- Kuumenna öljy noin 180 asteeseen. Uppopaista pakoroita öljyssä muutamia minuutteja, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja nousevat kellumaan öljyn pinnalle. Taikina on löysää, joten on ehkä helpointa nostella sitä suurella lusikalla ja tiputtaa seos varovasti öljyyn toisen lusikan avulla.
Lähde
Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)