Ainekset
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1,7 dl sokeria
- 1 dl omenahilloa
- 1 dl vettä
- 0,25 dl öljyä
Leivinpaperille
- sokeria
Väliin
- puolukoita, kauravaniljakastiketta, vähän kinuskikastiketta
- tai omenahilloa
- 0,5 dl (vatkattua) kauravaniljakastiketta ja 1 tl kanelia
- tai marjoja ja kauravaniljakastiketta
Valmistus
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää keskenään sekoitetut hillo, vesi ja öljy. Sekoita mahdollisimman vähän. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä lusikalla pellin kokoiseksi.
-
Paista 225 asteessa noin 8 - 10 min. Levyn ei tarvitse ruskettua, vaan saa jäädä vaaleaksi (reunoihin saa kuitenkin tulla väriä). Valmista täyte levyn kypsyessä.
-
Kumoa kypsä levy heti toisen leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu sokeria. Leikkaa ohuelti levyn reunat pois. Levitä välittömästi täytteet levylle, hillo ensin ja sitten vaniljakastike/-kiisseli. Jätä reunoihin parin sentin verran ilman täytettä. Kääri varovaisesti rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Jos levy ehtii ennen käärimistä jäähtyä liikaa, se repeilee. Kääri leivinpaperi lopuksi rullan ympärille.
-
Laita jääkaappiin vetäytymään. Kääretorttu on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Jos teet vaniljakiisseliä itse, voit jättää siitä sokerin halutessasi pois, sillä tulos on joka tapauksessa makea.
Lähde
Härkäpapua sarvista – fennovegaaninen keittokirja. Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi. Multikustannus 2006.