Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Falafelpyörykät tai -pihvit

Falafelpyörykät tai -pihvit

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön, Soijaton

Ainekset

  • 1 purkki esikeitettyjä kikherneitä (380g)
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua korianteria
  • 2 tl tahinia (seesamitahnaa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • (1 tl kananmunankorvikejauhetta)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • öljyä (uppo)paistamiseen

Valmistus

  1. Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita.
  2. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä tai pihvejä.
  3. Uppopaista pyöryköitä noin 5 minuuttia (säädä öljyn lämpötila niin että pyörykät ehtivät kypsyä ennen kuin pinnasta tulee liian tumma). Pihvit voi paistaa runsaassa öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin noin 2 minuuttia. Jos taikina on liian löysää, lisää korppujauhoja, ja jos liian kiinteää, lisää vettä.
  4. Tarjoile pitaleivässä salaatin ja tsatsikin kanssa.

Lähde

Vegaia 2/2009