Ainekset
- 1 purkki esikeitettyjä kikherneitä (380g)
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl kuivattua korianteria
- 2 tl tahinia (seesamitahnaa)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- (1 tl kananmunankorvikejauhetta)
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- öljyä (uppo)paistamiseen
Valmistus
- Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita.
- Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä tai pihvejä.
- Uppopaista pyöryköitä noin 5 minuuttia (säädä öljyn lämpötila niin että pyörykät ehtivät kypsyä ennen kuin pinnasta tulee liian tumma). Pihvit voi paistaa runsaassa öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin noin 2 minuuttia. Jos taikina on liian löysää, lisää korppujauhoja, ja jos liian kiinteää, lisää vettä.
- Tarjoile pitaleivässä salaatin ja tsatsikin kanssa.
Lähde
Vegaia 2/2009