Ainekset
- 1 pkt (270g) maustamatonta tofua
- 1 sipuli
- 1 valkosipuli
- 0,5 dl korppujauhoja
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kuivattua persiljaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl basilikaa
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistus
-
Murenna tofu ja silppua sipulit. Lisää jauhot ja mausteet. Surauta massa tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.
-
Muotoile massasta pyöryköitä ja paista ne runsaassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Tarkkaile pannun lämpötilaa, sillä liian kuumalla pannulla pöyrykät jäävät helposti sisältä raaoiksi. Nosta pyörykät hetkeksi talouspaperin päälle valumaan öljyä ennen tarjoilua.
-
Dippikastikkeen voi helposti sekoittaa maustamattomasta soijajogurtista ja valmiista kastikejauheesta (esimerkiksi Santa Marian Lemon & Herbs sauce mix).
Lähde
Elina Innanen, Chocochili (chocochili.net/2008/11/tofupyorykat-2)