Ainekset
Taikina
- 150 g margariinia
- 2 dl grahamjauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 0,45 dl vettä
Täyte I
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli pilkottuna
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- puolikas paketti (reilu 100 g) kylmäsavutofua pieninä paloina
- 1 tl timjamia
- puolikas ruukku rucolaa silputtuna
- 0,3 dl tuoretta basilikaa silputtuna
- 10 aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna (noin 1 dl)
- mustapippuria myllystä
- suolaa tarvittaessa
Täyte II
- 1 dl maustamatonta soijajogurttia
- 1 dl kaurakermaa
- 0,5 tl paprikajauhetta
Valmistus
-
Valmista taikina sekoittamalla jauhot ja suola margariiniin. Lisää vesi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes taikina on tasaista ja kiinteää. Laita taikina muoviin käärittynä jääkaappiin tunniksi.
-
Valmista ensimmäinen täyte. Kuullota sipuleita öljyssä viitisen minuuttia. Lisää loput ainekset ja sekoita.
-
Valmista toinen täyte sekoittamalla ainekset keskenään.
-
Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja nosta levy voideltuun vuokaan. Nosta taikinaa myös reunoille.
-
Kumoa ensimmäinen täyte vuokaan, tasoita pinta ja kaada toinen täyte päällimmäiseksi.
-
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia.
Lähde
Yllin kyllin - Herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Inna Somersalo. Moreeni, 2008.