Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Seitanpihvit

Seitanpihvit

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön

Seitanpihvit sopivat erinomaisesti pääruoan osaksi tai vaikka hampurilaisiin.

Ainekset

Pihvit
  • 0,5 dl soijajauhoja
  • 1 dl gramjauhoja
  • 1 dl oluthiivahiutaleita
  • 5 dl gluteenijauhoja
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2,5 dl vettä
Keitinvesi
  • 0,3 dl balsamiviinietikkaa
  • 0,3 dl soijakastiketta
  • 0,3 dl siirappia
  • 0,3 dl kasvisliemijauhetta tai 2 kasvisliemikuutiota
  • 2-3 l vettä
Marinadi
  • 0,3 dl tomaattipyrettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,3 dl balsamiviinietikkaa
  • 0,45 dl soijakastiketta
  • 0,5 tl chilirouhetta
  • 1 rkl paprikatahnaa
  • 0,45 dl yrttimausteseosta
  • 1 tl currya
  • (3 tl valkosipulimurskaa)
  • 0,5 dl vettä

Valmistus

  1. Sekoita pihvien kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike veteen, lisää vesi jauhoseokseen. Sekoita sekaisin ja vaivaa taikinaa käsin 5 - 10 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile molemmat pötköksi. Leikkaa pötköt siivuiksi ja painele kukin siivu litteäksi.
  3. Sekoita mausteet keitinveteen ja kiehauta se. Laita pihvit yksi kerrallaan kiehuvaan veteen, jotta ne eivät tartu toisiinsa, ja keitä puolisen tuntia. Jos on aikaa, voi pihvit jättää keitinveteen maustumaan muutamaksi tunniksi keittämisen jälkeen.
  4. Sekoita marinadin ainekset ja laita pihvit siihen. Anna  maustua kylmässä mieluiten yön yli, kuitenkin vähintään muutama tunti.
  5. Paista tai grillaa pihvit hyvin molemmilta puolilta.

Lähde

Yllin kyllin - Herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Inna Somersalo. Moreeni, 2008.