Seitanpihvit sopivat erinomaisesti pääruoan osaksi tai vaikka hampurilaisiin.
Ainekset
Pihvit
- 0,5 dl soijajauhoja
- 1 dl gramjauhoja
- 1 dl oluthiivahiutaleita
- 5 dl gluteenijauhoja
- 0,5 tl inkivääriä
- 1 rkl soijakastiketta
- 2,5 dl vettä
Keitinvesi
- 0,3 dl balsamiviinietikkaa
- 0,3 dl soijakastiketta
- 0,3 dl siirappia
- 0,3 dl kasvisliemijauhetta tai 2 kasvisliemikuutiota
- 2-3 l vettä
Marinadi
- 0,3 dl tomaattipyrettä
- 0,5 dl öljyä
- 0,3 dl balsamiviinietikkaa
- 0,45 dl soijakastiketta
- 0,5 tl chilirouhetta
- 1 rkl paprikatahnaa
- 0,45 dl yrttimausteseosta
- 1 tl currya
- (3 tl valkosipulimurskaa)
- 0,5 dl vettä
Valmistus
-
Sekoita pihvien kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike veteen, lisää vesi jauhoseokseen. Sekoita sekaisin ja vaivaa taikinaa käsin 5 - 10 minuuttia.
-
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile molemmat pötköksi. Leikkaa pötköt siivuiksi ja painele kukin siivu litteäksi.
-
Sekoita mausteet keitinveteen ja kiehauta se. Laita pihvit yksi kerrallaan kiehuvaan veteen, jotta ne eivät tartu toisiinsa, ja keitä puolisen tuntia. Jos on aikaa, voi pihvit jättää keitinveteen maustumaan muutamaksi tunniksi keittämisen jälkeen.
-
Sekoita marinadin ainekset ja laita pihvit siihen. Anna maustua kylmässä mieluiten yön yli, kuitenkin vähintään muutama tunti.
-
Paista tai grillaa pihvit hyvin molemmilta puolilta.
Lähde
Yllin kyllin - Herkkuja isolle ja pienelle joukolle. Inna Somersalo. Moreeni, 2008.