Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Parsakaali-siitakepiirakka

Parsakaali-siitakepiirakka

RuokatyyppiPiirakat, Suolaiset leivonnaiset
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

Piirakkapohja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl grahamjauhoja
  • 1 dl hienoa porkkanaraastetta (2 pientä porkkanaa)
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl kylmää vettä
Täyte
  • 1 sipuli
  • 200 g parsakaalia
  • 100 g siitakesieniä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 0,5 - 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • öljyä vuoan voiteluun
Pinnalle
  • 2 dl kaurakermaa

Valmistus

  1. Sekoita piirakkapohjan ainekset keskenään yllä mainitussa järjestyksessä.
  2. Säädä uuni lämpenemään 200 asteeseen ja pane taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi: Kuori ja pilko sipuli, parsakaali ja siitakesienet. Kuullota niitä muutama minuutti öljyssä paistinpannulla tai vokissa rosmariinin kanssa. Lisää joukkoon suola ja loput mausteet.
  3. Ota taikina jääkaapista ja kauli se piirakkavuoan kokoiseksi. Voitele vuoka ja asettele taikina sen pohjalle.
  4. Lisää täyte ja kaada lopuksi päälle kaurakerma.
  5. Paista uunin keskimmäisellä ritilätasolla 200 asteessa 30 min.
  6. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.

Lähde

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.