Ainekset
Piirakkapohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl grahamjauhoja
- 1 dl hienoa porkkanaraastetta (2 pientä porkkanaa)
- 0,5 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 1,5 dl kylmää vettä
Täyte
- 1 sipuli
- 200 g parsakaalia
- 100 g siitakesieniä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 0,5 - 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- öljyä vuoan voiteluun
Pinnalle
- 2 dl kaurakermaa
Valmistus
-
Sekoita piirakkapohjan ainekset keskenään yllä mainitussa järjestyksessä.
-
Säädä uuni lämpenemään 200 asteeseen ja pane taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi: Kuori ja pilko sipuli, parsakaali ja siitakesienet. Kuullota niitä muutama minuutti öljyssä paistinpannulla tai vokissa rosmariinin kanssa. Lisää joukkoon suola ja loput mausteet.
-
Ota taikina jääkaapista ja kauli se piirakkavuoan kokoiseksi. Voitele vuoka ja asettele taikina sen pohjalle.
-
Lisää täyte ja kaada lopuksi päälle kaurakerma.
-
Paista uunin keskimmäisellä ritilätasolla 200 asteessa 30 min.
-
Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.