Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Manteliset punajuuripihvit

Manteliset punajuuripihvit

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät

Ainekset

  • 5 keskikokoista punajuurta
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • 100 g mantelitahnaa
  • 2 rkl soijajauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus mustapippuria

Valmistus

  1. Raasta punajuuret ja pilko sipuli. Hauduta niitä öljyssä.
  2. Sekoita sillä välin mantelitahna veteen tasaiseksi. Lisää joukkoon soija- ja vehnäjauhot sekä mausteet. Lisää lopuksi punajuurisipuliraaste.
  3. Muotoile pihveiksi pellille. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia ja käännä pihvit kerran uunissa.

Lähde

Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)