Ainekset
- 3 (reilun kaupan) banaania
 - 1 dl soijajauhoa (ei pakollinen)
 - 2 dl vettä
 - 0,75 dl (reilun kaupan) kaakaota (tai carobjauhetta tai molempien sekoitusta)
 - 0,25 tl jauhettua vaniljaa (tai 1 rkl vaniljasokeria)
 - 1 tl suolaa
 - 1 dl öljyä
 - 3 dl (reilun kaupan) sokeria
 - 1 tl ruokasoodaa
 - 5 dl vehnäjauhoja
 
Valmistus
- Rasvaa ja jauhota iso kuivakakkuvuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 C-asteeseen.
 - Muussaa banaani haarukalla. Soseen ei tarvitse olla sileää, vaan siinä voi olla hieman sattumia.
 - Sekoita banaanin sekaan soijajauho, vesi, kaakaojauhe, vanilja, suola, öljy ja sokeri.
 - Lisää ruokasooda ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
 - Kaada kakkuvuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa noin tunnin ajan. Kakku on kypsä, kun siihen tökättyyn tikkuun tai veitseen ei jää ulosvedettäessä taikinaa.
 - Anna kakun jäähtyä vuoassaan kymmenisen minuuttia ja kumoa se sitten sopivalle vadille. Anna jäähtyä, tai jos et malta odottaa, niin syö se hieman lämpimänä.
 
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria


