Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » BBQ-seitankyljykset

BBQ-seitankyljykset

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

  • 4 dl vehnägluteenijauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl hyvälaatuista grillauskastiketta, joka sisältää myös rasvaa
  • n. 2 dl vettä
  • vettä seitanin keittämiseen
  • rypsiöljyä seitanin paistamiseen

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on kimmoisa.
  2. Leikkaa taikina noin 5 samankokoiseen kyljykseen. Tässä vaiheessa ennen keittämistä muotoile pihvit sopiviksi. Voit käyttää muotoiluun myös lihanuijaa.
  3. Keitä kyljyksiä noin 15 minuuttia. Huomaa, että kyljykset turpoavat keittäessä jonkin verran.
  4. Kaada keitinvesi pois ja valuta vesi pois kyljyksistä.
  5. Paista kyljyksiä keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä pari minuuttia molemmilta puolilta.
  6. Tarjoile seitankyljykset pippurivoin kera.

Lähde

Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.