Ainekset
- 4 dl vehnägluteenijauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl hyvälaatuista grillauskastiketta, joka sisältää myös rasvaa
- n. 2 dl vettä
- vettä seitanin keittämiseen
- rypsiöljyä seitanin paistamiseen
Valmistus
-
Sekoita kaikki ainekset yhteen. Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on kimmoisa.
-
Leikkaa taikina noin 5 samankokoiseen kyljykseen. Tässä vaiheessa ennen keittämistä muotoile pihvit sopiviksi. Voit käyttää muotoiluun myös lihanuijaa.
-
Keitä kyljyksiä noin 15 minuuttia. Huomaa, että kyljykset turpoavat keittäessä jonkin verran.
-
Kaada keitinvesi pois ja valuta vesi pois kyljyksistä.
-
Paista kyljyksiä keskilämmöllä reilussa rypsiöljyssä pari minuuttia molemmilta puolilta.
-
Tarjoile seitankyljykset pippurivoin kera.
Lähde
Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.