Ainekset
- 100 g soijasuikaleita
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 sipuli
- 2 rkl curryjauhetta
- 0,5 tl jeeraa
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl sokeria
- pala kaalia tai kiinankaalia
- 2 porkkanaa
- 1 paprika
- 0,5 munakoiso tai kesäkurpitsa
- 2 rkl soijakastiketta
- 4 dl kaurakermaa
- 1 rkl persiljaa tai korianteria
Valmistus
- Laita soijasuikaleet kattilaan liemikuution ja soijakastikkeen kanssa, peitä runsaalla vedellä. Keitä 15 minuuttia, ota pois liedeltä ja anna suikaleiden maustua liemessä hetki. Valuta ylimääräinen vesi pois.
- Kuullota pilkottua sipulia seesamöljyssä curryjauheen, jeeran, inkiväärin ja sokerin kanssa muutama minuutti.
- Lisää pilkotut kaalit ja porkkanat ja paista viitisen minuuttia.
- Lisää munakoiso ja paprika ja paista hetki.
- Lisää soijakastike ja kaurakerma ja keitä noin 10 minuuttia.
- Mausta persiljalla ja makusi mukaan suolalla.
Lähde
Vegaia 4/2007