Curry-soijasuikalekastike

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 100 g soijasuikaleita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl soijakastiketta

 

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 1/2 tl jeeraa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/2 tl sokeria
  • pala kaalia tai kiinankaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 1/2 munakoiso tai kesäkurpitsa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 rkl persiljaa tai korianteria

Valmistus

  1. Laita soijasuikaleet kattilaan liemikuution ja soijakastikkeen kanssa, peitä runsaalla vedellä. Keitä 15 minuuttia, ota pois liedeltä ja anna suikaleiden maustua liemessä hetki. Valuta ylimääräinen vesi pois.
  2. Kuullota pilkottua sipulia seesamöljyssä curryjauheen, jeeran, inkiväärin ja sokerin kanssa muutama minuutti.
  3. Lisää pilkotut kaalit ja porkkanat ja paista viitisen minuuttia.
  4. Lisää munakoiso ja paprika ja paista hetki.
  5. Lisää soijakastike ja kaurakerma ja keitä noin 10 minuuttia.
  6. Mausta persiljalla ja makusi mukaan suolalla.
Lähde:

Vegaia 4/2007

Viinisuositus:

Pares Balta Honeymoon (valkoviini) – Yhteistyössä Norex Selected Brands Oy

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.