Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Gluteeniton banaanikakku

Gluteeniton banaanikakku

RuokatyyppiJälkiruoat, Kakut
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl riisijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • 150 g margariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 banaania
  • 2 dl soija- tai muuta kasvimaitoa

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet rasvaseokseen. Lisää sitten siirappi, muussatut banaanit ja kasvimaito, ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaavi taikina n. 1,5 l:n vetoiseen rengasvuokaan (joka on leivitetty gluteenittomasti) ja paista n. 1 h 15 min, 150 °C:ssa.