Tällä kuorrutteella gratinoidut vihannekset maistuvat herkullisilta.
Ainekset
- 2,5 dl soija- tai kaurakermaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 valkosipulin kynttä
- 5 rkl ravinnehiivahiutaleita
- ripaus mustapippuria
Valmistus
-
Sekoita kaikki ainekset vatkaamalla.
-
Lusikoi kuorrute uunivuokaan kypsennettyjen vihannesten päälle. Kuorrutettavaksi sopii hyvin esimerkiksi keitetty tai höyrytetty kukka- tai parsakaali, juurekset tai vaikkapa perinteiset valkosipuliperunat. Juuresten makuun saat vaihtelua, jos keittämisen sijaan kypsennät ne uunissa grillaamalla. Voit myös sekoittaa vihannekset vaikkapa pinaatti-soijakermakastikkeeseen ennen kuorrutusta. Paista uunissa noin 15 minuuttia kunnes kuorrute on saanut kauniin ruskistuneen värin.
-
Kuorrute sopii hyvin myös täytettyjen vihannesten kuorruttamiseen: Koverra täytettäväksi tomaatti, kesäkurpitsa, herkkusieni tai paprika. Täytteeksi sopii vaikkapa moussakan soijarouhekastike sellaisenaan tai riisiin sekoitettuna. Lusikoi päälle kuorrutetta. Paista 180-asteisessa uunissa 10-25 minuuttia vihannesten koosta riippuen.
Lähde
Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)