Gratinoidut vihannekset

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2,5 dl soija- tai kaurakermaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 5 rkl ravinnehiivahiutaleita
  • ripaus mustapippuria

Tällä kuorrutteella gratinoidut vihannekset maistuvat herkullisilta.

Valmistus

  1. Sekoita kaikki ainekset vatkaamalla.
  2. Lusikoi kuorrute uunivuokaan kypsennettyjen vihannesten päälle. Kuorrutettavaksi sopii hyvin esimerkiksi keitetty tai höyrytetty kukka- tai parsakaali, juurekset tai vaikkapa perinteiset valkosipuliperunat. Juuresten makuun saat vaihtelua, jos keittämisen sijaan kypsennät ne uunissa grillaamalla. Voit myös sekoittaa vihannekset vaikkapa pinaatti-soijakermakastikkeeseen ennen kuorrutusta. Paista uunissa noin 15 minuuttia kunnes kuorrute on saanut kauniin ruskistuneen värin.
  3. Kuorrute sopii hyvin myös täytettyjen vihannesten kuorruttamiseen: Koverra täytettäväksi tomaatti, kesäkurpitsa, herkkusieni tai paprika. Täytteeksi sopii vaikkapa moussakan soijarouhekastike sellaisenaan tai riisiin sekoitettuna. Lusikoi päälle kuorrutetta. Paista 180-asteisessa uunissa 10-25 minuuttia vihannesten koosta riippuen.
Lähde:

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.