Kotimaisesta hampusta ja pavuista valmistetut pihvit tyynnyttävät isommankin nälän.
Ainekset
- 1 dl hamppurouhetta
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vettä
- 1 tl curryjauhetta
- n. 0,25 tl suolaa
- 3 dl keitettyjä härkäpapuja tai muita mietoja papuja
- 1 dl nokkosjauhetta tai 150 g (1,75 dl) pakastepinaattia
- rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus
-
Mittaa kippoon kaurahiutaleet, curry ja suola. Kaada vesi hiutaleiden päälle, anna turvota 15 minuuttia. Mikäli käytät pakastepinaattia, laita hiutaleet turpoamaan pinaattiin, älä lisää vettä.
-
Jauha keitetyt pavut. Lisää kaurahiutaleet, nokkosjauhe ja hamppumurska. Maista.
-
Pihvitaikina saa jäädä melko löysäksi, koska se kiinteytyy hampun sisältämän valkuaisaineyhdistelmän ansiosta. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä suoraan pannulle.
-
Paista keskikuumalla paistinpannulla 3 - 4 minuuttia per puoli. Muista käyttää paistinpannun kantta. Mikäli taikina on liian löysää, lisää 1 - 2 rkl peruna- tai vehnäjauhoja. Jos sähköuunissa on muutakin tekeillä, voit paistaa pihvit öljytyn leivinpaperin päällä 225 asteessa noin 25 minuuttia. Käännä pihvit paistamisen välissä. Pellille mahtuu kaksinkertainen annos.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.