Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Hamppu-sataykastike

Hamppu-sataykastike

RuokatyyppiKastikkeet
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Sopii vaikkapa seitanin, keitetyn speltin tai kauran sekä mehustetun kaaliraasteen kaveriksi. Makoisaa myös leivän päällä.

Ainekset

  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen tuore tai kuivattu chili hyvin pieneksi pilkottuna tai 0,5 – 1 tl chilijauhetta
  • 0,3 dl tomaattipyreetä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 1 tl jauhetta
  • 1 tl kokonaisia jeeran siemeniä
  • 1 dl hamppuvoita (kts. hamppupeston ohjeesta)
  • 1,5 dl kaurakermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (tai sitruunamehua)

Valmistus

  1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipuleita chilin, tomaattipyreen, inkiväärin ja jeeran kanssa noin 5 minuuttia.
  2. Lisää hamppuvoi ja sekoita. Sekoita hyvin joukkoon kaurakerma, sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi omenaviinietikka.

Lähde

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.