Sopii vaikkapa seitanin, keitetyn speltin tai kauran sekä mehustetun kaaliraasteen kaveriksi. Makoisaa myös leivän päällä.
Ainekset
- 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 punainen tuore tai kuivattu chili hyvin pieneksi pilkottuna tai 0,5 – 1 tl chilijauhetta
- 0,3 dl tomaattipyreetä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 1 tl jauhetta
- 1 tl kokonaisia jeeran siemeniä
- 1 dl hamppuvoita (kts. hamppupeston ohjeesta)
- 1,5 dl kaurakermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl omenaviinietikkaa (tai sitruunamehua)
Valmistus
-
Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipuleita chilin, tomaattipyreen, inkiväärin ja jeeran kanssa noin 5 minuuttia.
-
Lisää hamppuvoi ja sekoita. Sekoita hyvin joukkoon kaurakerma, sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.