Hamppu-sataykastike

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen tuore tai kuivattu chili hyvin pieneksi pilkottuna tai 0,5 – 1 tl chilijauhetta
  • 0,3 dl tomaattipyreetä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 1 tl jauhetta
  • 1 tl kokonaisia jeeran siemeniä
  • 1 dl hamppuvoita (kts. hamppupeston ohjeesta)
  • 1,5 dl kaurakermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (tai sitruunamehua)

Sopii vaikkapa seitanin, keitetyn speltin tai kauran sekä mehustetun kaaliraasteen kaveriksi. Makoisaa myös leivän päällä.

Valmistus

  1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipuleita chilin, tomaattipyreen, inkiväärin ja jeeran kanssa noin 5 minuuttia.
  2. Lisää hamppuvoi ja sekoita. Sekoita hyvin joukkoon kaurakerma, sokeri ja suola. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi omenaviinietikka.
Lähde:

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.