Kotimaisesta hampunsiemenestä voi loihtia kätevästi herkullisia hamppupyöryköitä.
Ainekset
- 1 keskikokoinen kiinteämaltoinen peruna
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku tuoretta persiljaa
- 4 dl kuorimattomia hampunsiemeniä
- 0,5 dl tahinikastiketta
- 0,25 dl rypsiöljyä
- 0,25 dl vettä
- 2 tl sitruunamehutiivistettä
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl cayennenpippuria tai jauhettua chiliä
- 1 tl suolaa
- rypsiöljyä pyöryköiden paistamiseen
Valmistus
- Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä.
- Kuori valkosipulinkynnet.
- Hienonna perunaraaste, valkosipulinkynnet, persilja, hampunsiemenet, tahini, öljy, vesi ja sitruunamehutiiviste sauvasekoittimella.
- Lisää astiaan perunajauhot ja mausteet.
- Muotoile taikinasta kosteilla käsillä pyöryköitä ja paista ne pannulla keskilämmöllä reilussa öljyssä.
- Tarjoile hamppupyörykät couscousin kanssa tai pitaleipien täytteenä. Kastikkeeksi hamppupyöryköille sopivat esimerkiksi ketsuppi, tahinikastike, bbq-maustekastike tai salsakastike.
Lähde
Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)