Hamppupyörykät

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 1 keskikokoinen kiinteämaltoinen peruna
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • 4 dl kuorimattomia hampunsiemeniä
  • 0,5 dl tahinikastiketta
  • 0,25 dl rypsiöljyä
  • 0,25 dl vettä
  • 2 tl sitruunamehutiivistettä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl cayennenpippuria tai jauhettua chiliä
  • 1 tl suolaa
  • rypsiöljyä pyöryköiden paistamiseen

Kotimaisesta hampunsiemenestä voi loihtia kätevästi herkullisia hamppupyöryköitä.

Valmistus

  1. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä.
  2. Kuori valkosipulinkynnet.
  3. Hienonna perunaraaste, valkosipulinkynnet, persilja, hampunsiemenet, tahini, öljy, vesi ja sitruunamehutiiviste sauvasekoittimella.
  4. Lisää astiaan perunajauhot ja mausteet.
  5. Muotoile taikinasta kosteilla käsillä pyöryköitä ja paista ne pannulla keskilämmöllä reilussa öljyssä.
  6. Tarjoile hamppupyörykät couscousin kanssa tai pitaleipien täytteenä. Kastikkeeksi hamppupyöryköille sopivat esimerkiksi ketsuppi, tahinikastike, bbq-maustekastike tai salsakastike.
Lähde:

Jere Nieminen: Vegaanin kotiruokakirja (Moreeni, 2010)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.