Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Hamppuvoi ja hamppupesto

Hamppuvoi ja hamppupesto

RuokatyyppiDipit, Juomat, Levitteet
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön

Katso myös toinen hampunsiemenmaidon ohje.

Ainekset

Hamppuvoi
  • 2 dl hampunsiemeniä
  • 0,75 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1,25 dl vettä
  • vajaa 0,5 tl suolaa
Hamppupesto
  • 2 dl hampunsiemeniä tai -siemenrouhetta
  • 0,75 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • vajaa 0,5 tl suolaa
  • 1,5 rkl kuivattua basilikaa tai runsaasti tuoretta
  • 2-4 valkosipulinkynttä

Valmistus

  1. Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoitellen, kunnes siemenet alkavat tuoksua ja mahdollisesti hieman pomppia. Kaada välittömästi kulhoon, pois kuumalta pannulta.
  2. Lisää vesi ja öljy, hienonna ainekset sauvasekoittimella.
Hampunsiemenistä voi tehdä myös hamppumaitoa. Maito valmistuu jauhamalla hampunsiemeniä veden kanssa sauva- tai tehosekoittimessa suhteessa 1:3, eli vaikkapa 2 dl siemeniä ja 6 dl vettä. Siivilöi hamppumaito lankasiivilän avulla. Siemenmurskan voi käyttää esimerkiksi leivontaan, puuroon tai kasvispihveihin.

Lähde

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.