Hampunsiemenmaito

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • reilu 1 dl hampunsiemeniä
  • (ripaus suolaa ja sokeria)

Valmistus

  1. Liota paahtamattomia hampunsiemeniä 12 tuntia ja huuhtele siivilässä.
  2. Hienonna siemenet veden kanssa tehosekoittimessa mahdollisimman hienoksi. Kaada seos tiheän siivilän läpi ja mausta halutessasi suolalla ja sokerilla. Sokerin voi korvata myös agave- tai vaahterasiirapilla.
Vinkki! Juoma säilyy jääkaapissa kaksi päivää ja sitä voi käyttää smoothieihin. Jäljelle jääneen siemenmurskan voi käyttää pihveihin tai sämpylöihin.
Lähde:

Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav (Vegaia 3/2012)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.