Mousse sopii kakkujen tekoon. Katso esim. suklaatäytekakkupohjan tai vaalean täytekakkupohjan ohjeet. Toimii myös jäätelönä!
Ainekset
- 1 prk (2 dl) soija- tai kauravispiä
- 50–100 g maidotonta suklaata
- ripaus vaniljaa tai suolaa mausteeksi
Valmistus
- Vatkaa jääkaappikylmä soija- tai kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa ja sekoita se sitten vispin joukkoon.
- Käytä kakun täytteenä tai kuorrutteena, tai pakasta ja syö jäätelönä.
Minttusuklaamousse: Käytä maidotonta minttusuklaata.
Pähkinäsuklaamousse: Yhdistä sulatettuun suklaaseen 0,5–1 dl maapähkinä- tai muuta pähkinävoita.
Lähde
Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)