Helppo suklaamousse

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 1 prk (2 dl) soija- tai kauravispiä
  • 50–100 g maidotonta suklaata
  • ripaus vaniljaa tai suolaa mausteeksi

Mousse sopii kakkujen tekoon. Katso esim. suklaatäytekakkupohjan tai vaalean täytekakkupohjan ohjeet. Toimii myös jäätelönä!

Valmistus

  1. Vatkaa jääkaappikylmä soija- tai kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa ja sekoita se sitten vispin joukkoon.
  3. Käytä kakun täytteenä tai kuorrutteena, tai pakasta ja syö jäätelönä.
Minttusuklaamousse: Käytä maidotonta minttusuklaata.
Pähkinäsuklaamousse: Yhdistä sulatettuun suklaaseen 0,5–1 dl maapähkinä- tai muuta pähkinävoita.
Lähde:

Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)

Viinisuositus:

Pares Balta Cava Brut Pink (kuohuviini) – Yhteistyössä Norex Selected Brands Oy

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.