Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Hernepaistikkaat

Hernepaistikkaat

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 150 g pakastepinaattia
  • 1 tlk (435 g) kasvishernekeittoa
  • noin 1 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl puurohiutaleita
  • 1 rkl kuivattua meiramia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • rypsiöljyä tai margariinia paistamiseen

Valmistus

  1. Silppua sipuli, raasta porkkana ja sulata pakastepinaatti.
  2. Valmista paistikastaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Muotoile taikinasta ohuehkoja pihvejä ja paista ne pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi paistikkaiksi -- noin 3 minuuttia per puoli. Tee ensin koepaistikas. Jos kääntäminen ei onnistu, lisää taikinaan hieman perunajauhoja. Paistikkaista ei kannata tehdä liian paksuja, sillä se pidentää paistamisaikaa.
  3. Tarjoile hernepaistikkaat hampurilaisen välissä tai perunalisäkkeen kera.

Lähde

Herne Rokkaa. Jere Nieminen. Multikustannus 2008.