Ainekset
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 150 g pakastepinaattia
- 1 tlk (435 g) kasvishernekeittoa
- noin 1 dl perunajauhoja
- 0,5 dl puurohiutaleita
- 1 rkl kuivattua meiramia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- rypsiöljyä tai margariinia paistamiseen
Valmistus
-
Silppua sipuli, raasta porkkana ja sulata pakastepinaatti.
-
Valmista paistikastaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Muotoile taikinasta ohuehkoja pihvejä ja paista ne pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi paistikkaiksi -- noin 3 minuuttia per puoli. Tee ensin koepaistikas. Jos kääntäminen ei onnistu, lisää taikinaan hieman perunajauhoja. Paistikkaista ei kannata tehdä liian paksuja, sillä se pidentää paistamisaikaa.
-
Tarjoile hernepaistikkaat hampurilaisen välissä tai perunalisäkkeen kera.
Lähde
Herne Rokkaa. Jere Nieminen. Multikustannus 2008.