Ainekset
- 2 dl juuresraastetta (esim. porkkanaa, punajuurta, mukulaselleriä)
- 1 dl kaurahiutaleita
- 100 g muussattua tofua
- 2 rkl vehnä- tai kikhernejauhoa
- (ripaus leivinjauhetta)
- puolikas sipuli pieneksi pilkottuna
- suolaa tai soijakastiketta
- pippuria
- suosikkimausteitasi
- öljyä uppopaistamiseen
Valmistus
-
Sekoita kaikki ainekset kulhossa massaksi.
-
Kuumenna öljy uppopaistamista varten noin 170 asteeseen. Pyörittele krokettitaikinasta pieniä palloja ja uppopaista öljyssä muutamia minuutteja, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kannattaa paistaa ensin vain yksi kroketti koostumuksen tarkistamiseksi. Jos kroketti tuntuu hajoavan paistettaessa, lisää taikinaan hieman jauhoja.
Lähde
Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)