Kesäkurpitsan käyttö leipomisen raaka-aineena saattaa olla monelle uusi mutta sitäkin mehevämpi juttu.
Ainekset
- 1 dl vettä
- 2 dl öljyä
- 3 dl sokeria
- 4 dl raastettua kesäkurpitsaa
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,25 tl leivinjauhetta
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 170 °C:een ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Yhdistä vesi, öljy, sokeri, hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa, vanilja, suola ja kardemumma ja sekoita.
- Sekoita ensin toisessa kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe ja yhdistä ne sitten märkien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina uunipellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista esilämmitetyssä uunissa 30 minuuttia eli kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin ja kakku on sisältä kypsä.
- Anna jäähtyä, leikkaa annospaloiksi ja tarjoile.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi