Ainekset
Seitan
- 4 dl vehnägluteenijauhoja
- 3 rkl jauhettua paprikaa
- 1 rkl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2,75 dl vettä
- vettä keittämiseen
- rypsiöljyä paistamiseen
Muut ainekset
- 3 porkkanaa
- 3 sipulia
- 20 kokonaista mustapippuria
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl valkopippuria
- 2 tl suolaa
- n. 7 dl vettä
Valmistus
-
Seitanin valmistus: Sekoita kuivat ainekset ja lisää vesi, öljy ja soijakastike. Vaivaa taikinaa pari minuuttia tai kunnes rakenne on mielestäsi hyvä. Leikkaa se noin kahdeksaan samankokoiseen palaan ja keitä noin 20 min.
-
Kaada keitinvesi pois ja leikkaa hieman jäähtyneet seitanpalat pienemmiksi palasiksi ja paista niitä reilussa öljyssä muutama minuutti.
-
Paloittele porkkanat ja sipulit keskikokoisiksi lohkoiksi.
-
Laita paistetut seitanpalaset sekä loput ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja hauduta jälkilämmöllä tarjoiluun asti.
-
Tarjoile karjatonpaistia keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.
Lähde
Muokattu ohjeesta kirjassa Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.