Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Kesäkurpitsa-linssispagetti

Kesäkurpitsa-linssispagetti

RuokatyyppiKastikkeet, Padat, Pannuruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 500 g tomaattimurskaa + vettä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl tomaattipyreettä
  • suolaa ja pippuria
  • täysjyvä- tai gluteenitonta spagettia ja vegaanista pestoa

Valmistus

1. Silppua sipulit ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
2. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla öljyssä hetki. Mausta balsamiviinietikalla.
3. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää kattilaan tomaattimurska, linssit ja kasvisliemikuutio sekä basilika ja tomaattipyree.
4. Laita spagetti kiehumaan.
5. Keitä kastiketta keskilämmöllä noin 15 minuuttia, tai kunnes linssit ovat kypsiä (mutta säilyttävät vielä muotonsa). Lisää kattilaan keittämisen aikana vettä tarvittaessa (noin 2–3 desilitraa).
6. Lisää kattilaan lopuksi kesäkurpitsaraaste sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
7. Pyöräytä spagetti vegaanisessa pestossa ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Lähde

Elina Innanen, Chocochili-blogi