Kikherneomeletti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 3 dl kikhernejauhoja eli gram-jauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl jauhettua paprikaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl (mustaa) suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 3 dl vettä
  • (1 pkt (noin 300 g) pehmeää tofua)
  • (2 kpl tofu-, soija- tai seitannakkeja)
  • rypsiöljyä paistamiseen

Munakkaan täytteeksi voi laittaa mausta ja nälästä riippuen esimerkiksi viipaloitua soijamakkaraa, aurinkokuivattuja tomaatteja, viipaloitua kesäkurpitsaa tai raastettua soijajuustoa. 

Gram- eli kikhernejauhoja myydään etnisissä, luontaistuote- ja ekokaupoissa sekä Punnitse & Säästä -liikkeessä.Kananmunan makua tuovaa mustaa suolaa löydät usein etnisistä kaupoista.

Valmistus

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  2. Vatkaa joukkoon vesi (ja pehmeä tofu).
  3. (Viipaloi tofu-, soija- tai seitannakit ja sekoita ne omelettitaikinaan.)
  4. Paista kuumalla pannulla noin minuutti puolta kohden. Teflonpannu soveltuu omeletin paistamiseen paremmin kuin muut pannut.
  5. Tarjoile omeletteja hyvän leivän ja raikkaan salaatin kera.
Lähde:

Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.