Kinuski

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl kaura- tai soijakermaa
  • ripaus suolaa

Kinuski käy täytekakun kuorruttamiseen. Ohje riittää kakun yläpinnan kuorruttamiseen. Jos haluat kuorruttaa kokonaisen kakun reunoineen, kannattaa ohje vähintään tuplata.

Valmistus

  1. Mittaa kaurakerma ja fariinisokeri kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kuplii, pienennä hieman lämpöä ja keitä 5–10 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Kun kinuskia tiputtaa pienen tipan kylmään veteen ja sitä voi hieman muovailla, on kinuski valmista. Kinuskia ei kannata keittää liian kauan, jotta se ei kovetu käyttökelvottomaksi.
  2. Levitä valmis kinuski kakun päälle.
Lähde:

Eveliina Lundqvist ja Satu Saunio (Vegaia 1/2012)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.