Kuumentamaton omenapiiras

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

Taikina
  • 3-4 dl manteleita, cashewpähkinöitä tai muita pähkinöitä (ei maapähkinöitä)
  • 1 rkl rypsi- tai manteliöljyä
  • 0,5-1 dl taatelisiirappia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa
Täyte
  • 1-2 omenaa
  • 1 banaani
  • 1 tl kanelia
Päälle
  • 1-2 omenaa viipaloituna
  • kanelia maun mukaan

Valmistus

  1. Hienonna pähkinät monitoimikoneessa, tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella hienoksi jauheeksi.
  2. Sekoita joukkoon loput pohjan aineista siten, että saat palloksi pyöriteltävissä olevan taikinan.
  3. Painele taikina piirakkavuoan, ison lautasen tai leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle pyöryläksi.
  4. Hienonna täytteen ainekset soseeksi. Levitä täyte piiraspohjan päälle.
  5. Koristele pinta viipaloiduilla omenilla. Sirottele päälle kanelia.
Lähde:
Vegaia 2/2011

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.