Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Leivitetty tofu

Leivitetty tofu

RuokatyyppiMakkarat, Pihvit, Pyörykät
RuokavalioPähkinätön

Ainekset

  • marinoitua tofua viipaleina
  • maissitärkkelysjauhoa
  • korppujauhoa
  • soija- tai kaurakermaa
  • sinappia
  • suosikkimausteitasi
  • öljyä uppopaistamiseen

Valmistus

  1. Ota kaapista kolme syvää lautasta. Kaada yhdelle maissitärkkelysjauhoa. Toiselle lautaselle tulee korppujauhoja. Kolmannelle voit kaataa soijakerman, johon sekoitat suosikkimausteitasi ja sinappia sen verran, että kerma paksuntuu hieman.
  2. Kuumenna öljy uppopaistamista varten noin 170 asteeseen. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, pyörittele tofuviipaleita ensin maissitärkkelyksessä, kasta ne sen jälkeen soijakermaseokseen ja lopuksi käytä ne korppujauhossa.
  3. Uppopaista välittömästi parisen minuuttia tai kunnes leivitetyt tofut saavat kullankeltaisen värin ja nousevat kellumaan rasvan pinnalle.

Lähde

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)