Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Mansikkatorttu

Mansikkatorttu

RuokatyyppiJälkiruoat, Piirakat
RuokavalioGluteeniton, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

Torttupohja
Täyte
  • 2 soseutettua banaania
  • tuoreita mansikoita tai pakastettuja kotimaisia mansikoita (ulkomaiset pitää kiehauttaa)
Kuorrute
Koristelu
  • mansikoita

Valmistus

  1. Hienonna mantelit monitoimikoneessa hienoksi jauheeksi.
  2. Lisää joukkoon taatelisiirappi ja suola. Hienonna edelleen tai sekoita käsin.
  3. Painele taikina piirakkavuoan, ison lautasen tai leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle pyöryläksi.
  4. Levitä pohjan päälle banaanisose ja puolet mansikoista.
  5. Levitä varovasti täytteen päälle cashewkerma.
  6. Koristele kokonaisilla tai viipaloiduilla mansikoilla.

Lähde

Vegaia 2/2011