Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 1 pieni (noin 80 g) kiinteämaltoinen peruna
- 3 dl tummaa soijarouhetta
- 3 dl vettä
- 1,5 dl korppujauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 4 rkl soijakastiketta
- 1,5 rkl kuivattua persiljaa
- 1,5 rkl paprikajauhetta
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus
- Hienonna sipuli. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä.
- Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna taikinan vetäytyä muutama minuutti ennen paistamista.
- Muotoile taikinasta pihvejä ja paista keskilämmöllä noin minuutti molemmin puolin.
- Tarjoile valmiita pihvejä hampurilaispihveinä jäävuorisalaatin, soijatuorejuuston, maustekurkkujen, ketsupin, majoneesin ja bbq-maustekastikkeen kera.
Lähde
Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.