Ainekset
- 0,5 kg punakaalia
- vuodenajan mukaan joko 250 g omenoita tai muutama porkkana
- (mustaherukoita tai suikaloitua punasipulia)
Mausteliemi
- 0,5 (-1) dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1,5 dl vettä
- 0,25 dl omenaviinietikkaa
- 0,5 rkl meiramia
Valmistus
- Lohko ja suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi tai raasta. Raasta omenat tai porkkanat.
- Sekoita mausteliemen ainekset salaattikulhon pohjalla. Lisää kaali ja raaste, sekoita.
- Anna mehustua jääkaapissa niin kauan kuin maltat – puolesta tunnista vuorokauteen.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.