Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Mehustettu kaaliraaste

Mehustettu kaaliraaste

RuokatyyppiSalaatit
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 0,5 kg punakaalia
  • vuodenajan mukaan joko 250 g omenoita tai muutama porkkana
  • (mustaherukoita tai suikaloitua punasipulia)
Mausteliemi
  • 0,5 (-1) dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1,5 dl vettä
  • 0,25 dl omenaviinietikkaa
  • 0,5 rkl meiramia

Valmistus

  1. Lohko ja suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi tai raasta. Raasta omenat tai porkkanat.
  2. Sekoita mausteliemen ainekset salaattikulhon pohjalla. Lisää kaali ja raaste, sekoita.
  3. Anna mehustua jääkaapissa niin kauan kuin maltat – puolesta tunnista vuorokauteen.

Lähde

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.