Mehustettu kaaliraaste

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 0,5 kg punakaalia
  • vuodenajan mukaan joko 250 g omenoita tai muutama porkkana
  • (mustaherukoita tai suikaloitua punasipulia)
Mausteliemi
  • 0,5 (-1) dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1,5 dl vettä
  • 0,25 dl omenaviinietikkaa
  • 0,5 rkl meiramia

Valmistus

  1. Lohko ja suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi tai raasta. Raasta omenat tai porkkanat.
  2. Sekoita mausteliemen ainekset salaattikulhon pohjalla. Lisää kaali ja raaste, sekoita.
  3. Anna mehustua jääkaapissa niin kauan kuin maltat – puolesta tunnista vuorokauteen.
Lähde:

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Samankaltaisia reseptejä:

  • Salaatit
  •  Gluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.